brandverzekering:
uw huis verzekerd

BENT U HUURDER?

BENT U EIGENAAR?

cocoon start / flex
3 maanden korting
voor jongeren

t/m 35 jaar

Cocoon Start

Brandverzekering voor jonge huurders


Compleet verzekeringspakket voor huurders van een appartement of studio

Cocoon Start biedt huurders van een studio of appartement met maximum 2 slaapkamers een pakket aan met een complete brandverzekering / woningverzekering voor maar 14,50 euro/maand. Huurt u een appartement met 3 of meer slaapkamers, dan adviseren wij de brandverzekering Cocoon Flex.

Welke waarborgen zijn inbegrepen in deze brandverzekering?
 • Huurdersaansprakelijkheid
  Als huurder kan u aansprakelijk gesteld worden als er iets gebeurt. Bijvoorbeeld, de kraan van uw badkamer lekt. Een groot lek, want ook de badkamer van de onderburen staat onder water. Bijgevolg zal u de schade moeten betalen. Maar, met uw huurdersverzekering valt deze last van uw schouders. Schade door water dat binnengedrongen is via deuren, vensters, verluchtingsgaten of andere openingen in het gebouw, is hiermee niet gedekt.
 • Inboedelverzekering
  Uw appartement of studio kan schade opgelopen hebben. Stel dat u eindelijk die berg strijk aan het wegwerken bent. Daarmee vat uw strijkijzer vuur en bijgevolg heeft uw appartement ernstige rookschade. Gelukkig wordt dit allemaal voor u geregeld als u een woningverzekering heeft. Daardoor is uw inboedel verzekerd tot 25.000 euro.
 • Home Assistance
  Een verstopte wc met risico op waterschade? Of een afgebroken sleutel in het slot? Geen nood, voor deze en heel wat andere situaties, kan u 24 uur op 24 terecht. Bovendien staat onze bijstandscentrale altijd klaar voor een dringende interventie. Er wordt dan zo snel mogelijk een vakman langs gestuurd. Gewone onderhoudswerken zijn niet inbegrepen bij deze brandverzekering waarborg.
 • Engelse franchise
  De franchise is het bedrag dat uw woningverzekering niet vergoedt als uw woning schade heeft. Dankzij deze waarborg wordt u al vanaf de eerste euro vergoed. Tenminste als de schade aan uw woning groter is dan het franchisebedrag. Dit bedrag wordt geïndexeerd omdat het gekoppeld is aan de index van de consumptieprijzen.
 • Media
  Heeft u een tablet, laptop, smart-tv of toestel met een scherm van minstens 19 inch? De waarborg Media in uw Cocoon Start vergoedt materiële schade (tot 2000 euro), die niet gedekt is door de basiswaarborgen. Belangrijk: uw GSM en smartphone zijn niet gedekt in deze waarborg.
Op maat van jonge huurders

Wist u dat… uw Cocoon Start brandverzekering de eerste 3 maanden gratis is. Enkel geldig als u jonger bent dan 36 jaar. Tijdens het eerste jaar betaalt u voor dit pakket dus maar 10,88 euro/maand.

Cocoon Flex - huurders

Brandverzekering voor huurders van een huis


Een woningverzekering aangepast aan de behoeften van huurders

U huurt een huis of een appartement met 3 (of meer) slaapkamers? Dan raden wij u de woningverzekering Cocoon Flex aan. Want deze woningverzekering kan u aanvullen met waarborgen op maat van uw behoeften.

Brandverzekering jonge huurders
Ruim verzekerd met deze basiswaarborgen:
 • Schade door brand en aanverwante gevaren.
  Opgelet: gegevens die op de harde schijf van uw computer staan zijn hiermee niet gedekt. Daarvoor neemt u de optie Media.
  Belangrijk: Cocoon Flex betaalt uw elektrische apparaten terug aan de prijs die u zou betalen om ze opnieuw aan te kopen. Dit is de nieuwwaarde, dus ook als de toestellen niet meer nieuw zijn op het moment van de schade. 
 • Veroorzaakt door storm, hagel, sneeuw en ijsdruk
  Opgelet: voor schade aan reclamepanelen neemt u best de optie Bussiness. Andere voorwerpen die zich in de tuin bevinden, zoals speelgoed en trampolines zijn in deze waarborg ook niet gedekt. Daarvoor neemt u best de optie Tuin.
 • Waterschade door een lek in de leidingen of insijpeling via het dak.
  Opgelet: schade door water dat binnendringt via deuren, vensters, verluchtingsgaten of andere openingen in het gebouw is hier niet gedekt. Voor schade door uw zwembad kan u de optie zwembad nemen.
  Belangrijk: bij het minste vermoeden van een lek in een ingebouwde buis, sturen we een lekzoekbedrijf bij u langs op onze kosten. Ook voor uw waterverlies ontvangt u een vergoeding.
 • Glasbreuk (uw flatscreen-tv inbegrepen)
  Opgelet: krassen en afschilferingen zijn niet gedekt. Indien uw led-of lcd-scherm niet is vastgemaakt of opgehangen, is de schade uitgesloten. Echter, als u de optie Media kiest bent u hiervoor wel gedekt.
  Belangrijk: wij dekken ook het ondoorzichtig worden van isolerende beglazing als gevolg van vochtinsijpeling. Uiteraard nadat de waarborg van de leverancier verstreken is.
 • Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) Gebouw: alle schade die anderen hebben door uw gebouw is gedekt.
  Opgelet: schade aan anderen door werken aan uw gebouw is niet meeverzekerd. Daarvoor kan u kiezen voor de optie Werken.
 • Door natuurrampen veroorzaakte schade: aardbevingen, grondverzakkingen, overstromingen enz.
  Opgelet: voor schade aan uw tuin of tuinhuis kiest u de optie Tuin.
Kies voor een nog ruimere bescherming met deze optionele waarborgen voor huurders:
 • diefstalverzekering
 • rechtsbijstand: voor strafrechtelijk verweer, burgerlijke verdediging, geschillen bij contractuele relaties en insolvabiliteit van derden.
 • onrechtstreekse verliezen: dekt de extra uitgaven dekken die u hebt door het schadegeval (maximaal 12.000 euro).
 • Engelse franchise: voor schade die groter is dan het franchisebedrag. De schade wordt dan al vanaf de eerste euro vergoed.
 • huurder: voor o.a. huurgeschillen.
BENT U jonger dan 36 jaar?

U krijgt de eerste 3 maanden van uw Cocoon Flex woningverzekering gratis indien u jonger bent dan 36 jaar. Mooi meegenomen toch?

Cocoon Flex - eigenaars

Brandverzekering voor eigenaars

De woningverzekering met specifieke waarborgen voor eigenaars.

Uw woning is uiteraard niet hetzelfde als die van uw buurman. Logisch dus dat uw brandverzekering dat ook niet is. Daarom kan u Cocoon Flex aanvullen met opties waarborgen op uw maat. Zo is uw thuis helemaal verzekerd zoals u dat wilt.

Brandverzekering eigenaars
Basiswaarborgen met een ruime dekking:
 • De schade veroorzaakt door brand en aanverwante gevaren.
  Opgelet: gegevens die op de harde schijf van uw computer staan zijn hiermee niet gedekt. Daarvoor neemt u de optie Media.
  Belangrijk: Cocoon Flex betaalt uw elektrische apparaten terug aan de prijs die u zou betalen om ze opnieuw aan te kopen. Dit is de nieuwwaarde, ook als de toestellen niet meer nieuw zijn op het moment van de schade. 
 • Elke schade door storm, hagel, sneeuw en ijsdruk
  Opgelet: voor schade aan reclameborden neemt u best de optie Bussiness. Voorwerpen die zich in de tuin bevinden, zoals speelgoed en trampolines zijn helaas niet gedekt. Neem daarvoor best de optie Tuin.
 • Waterschade door een lek in de leidingen of insijpeling via het dak.
  Opgelet: schade door water dat binnendringt via deuren, vensters, verluchtingsgaten of andere openingen in het gebouw is hiermee niet gedekt. Voor schade door uw zwembad kan u de optie zwembad nemen.
  Belangrijk: bij het minste vermoeden van een lek in een ingebouwde buis, sturen we een lekdetectiebedrijf bij u langs op onze kosten. Ook het waterverlies wordt vergoed.
 • Glasbreuk (uw flatscreen-tv inbegrepen)
  Opgelet: krassen en afschilferingen zijn niet gedekt. Als uw led-of lcd-scherm niet is vastgemaakt of opgehangen, dan is de schade uitgesloten. Indien u de optie Media kiest bent u hiervoor gelukkig wel gedekt.
  Belangrijk: wij dekken ook het ondoorzichtig worden van isolerende beglazing ten gevolge van vochtinsijpeling. Natuurlijk nadat de waarborg van de leverancier verstreken is.
 • Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) Gebouw: alle schade die anderen hebben door uw gebouw is gedekt.
  Opgelet: schade aan anderen door werken aan uw gebouw is niet meeverzekerd. Daarvoor kan u kiezen voor de optie Werken.
 • Veroorzaakte schade door natuurrampen: aardbevingen, grondverzakkingen, overstromingen enz.
  Opgelet: voor dekking van schade aan uw tuin of tuinhuis kiest u de optie Tuin.
Met deze optionele waarborgen voor eigenaars kiest u voor een nog ruimere bescherming:
 • diefstalverzekering
 • rechtsbijstand: voor strafrechtelijk verweer, burgerlijke verdediging, geschillen bij contractuele relaties en insolvabiliteit van derden.
 • onrechtstreekse verliezen: dekt de extra uitgaven dekken die u hebt door het schadegeval (maximaal 12.000 euro).
 • Engelse franchise: voor schade die groter is dan het franchisebedrag. De schade wordt dan al vanaf de eerste euro vergoed.
 • afstand van verhaal: interessant als u een woning verhuurt.
NOG GEEN 36 jaar?

De eerste 3 maanden van uw Cocoon Flex woningverzekering ktijgt u gratis indien u jonger bent dan 36 jaar. Mooi meegenomen toch?